Kategorier
Diverse Politik Set og sket

Hurra for overvågning

Der er altid meget snak om hvorvidt Danmark skal tillade videoovervågning på offentlige arealer. Jeg har hidtil været både for og imod et overvågningssamfund, men man kommer nok ikke uden om, at i tilfælde af dokumentation af f.eks. overfald, så er video en ganske fornuftigt værktøj/våben.

For ca. 3 måneder siden, blev en af mine bekendte overfaldet i et tog i den Københavnske Metro, og da der kun var min bekendte og overfladsmanden med i toget der midt om natten, ja så var det mere eller mindre påstand mod påstand.

Heldigvis, så er alle tog i Metroen udstyret med videoovervågning, og netop disse overvågningsoptagelser gjorde, at voldsmanden fik sin velfortjente dom.

Hvis de tog ikke havde været videoovervåget, ja så var voldsmanden muligvis sluppet da der ikke var andre vidner.

Jeg personligt, har det egentlig ganske fint med, at der bliver brugt videoovervågning på offentlige steder, vi er jo i mange år blevet optaget på video i butikker, på tankstationer og andre private steder, og de optagelser bliver jo kun brugt i tilfælde af en hændelse, ingen sidder jo og glor på jeg går ned af strøget i København, jeg mener, hvad skulle de få ud af det 🙂